Lezení, lezení.... Všichni ho řeší!

Pokud máte ten pocit, tak rozhodně nezoufejte! Zdaleka ne všichni se tomuto tématu věnují. Ani vy nemusíte. Třeba patříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž dítě celkem samo přijde na to, jak lézt po čtyřech. Jenže je tady veliká část miminek, která to samá nezvládnou. A ať už je to kvůli svalové hypotonii nebo méně závažnému problému, dětí které nelezou, stále přibývá! Hladké povrchy, které jsou dnes ve většině domácností, se na (ne)plazení podílí čím dál více.
Je dobré nechat dítěti prostor, aby si na věci přišlo samo, ale jak moje babička ráda říkávala:" Obezřetnosti není nikdy dosti."
Na internetu dnes najdeme spousty článků věnované právě lezení. Nejvíce ze všech, které jsem si měla možnost přečíst (takže asi úplně ze všech :), mě oslovil tento článek: LEZENÍ Je napsaný přehledně a rozhodně se Vás nesnaží vyděsit. Právě naopak! Autorka článku Vanda Schreierová poukazuje na věci, které mohou vývoj dítěte ve vztahu k lezení ovlivnit a zároveň zde najdete přehledná doporučení, jak vaši ratolest k lezení motivovat. Na stránce VANIČKOVÁNÍ, najdete více tipů, jak na mateřství. Ať už jde o články, videa nebo knihy, věřím, že pro mnohé z vás budou inspirací stejně jako pro mě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz