Proč je lezení po čtyřech důležite?

Každý rodič se vždy raduje ze všech pokroků svého miminka. Když přijde na lezení po čtyřech, je radost o to větší, protože je to "už jen kousek" k prvním krůčkům. Ve skutečnosti by však mělo miminko lézt po čtyřech 3-5 měsíců. Je zcela běžné, že upřednostňuje lezení po čtyřech ještě nějakou dobu poté, co se pustilo do prostoru a udělalo první krůčky.  Čím aktivnější bude v období lezení po čtyřech, tím více si posílí potřebné svaly ke správnému držení těla. Aktivním lezením se miminko dokáže "prolézt" malými nesrovnalostmi ve vývoji. Lezení také podporuje propojení pravé a levé hemisféry mozku a tím i správný vývoj kognitivních funkcí. V domácnostech s hladkým povrchem podkluzují miminkům v klasickém oblečení kolínka a necítí dostatečnou stabilitu. A tak se může stát, že miminko období lezení zkrátí, nebo upřednostní k přemísťování plazení. Plazení by však v ideálním případě nemělo přetrvávat déle než 2 týdny. 

Batole, které cítí stabilitu, aktivně leze po celé domácnosti a objevuje nové věci. Toto období by pro něj mělo být obdobím pohybu a radosti z objevování. Unikátní protiskluzové geckoeco-POLODUPAČKY  mají protiskluzový potisk ANTISKID SOLUTION® na všech kritických místech. Nabídnou tak vašemu miminku oporu na hladkém povrchu od lezení až k prvním krůčkům. Miminko si tak bude moci užívat lezení a vy nebudete muset řešit, jestli je na koberci, podložce nebo na vás zrovna vykouklo v kuchyni. :)

 

*Informace v článku jsou pouze informativního charakteru. V případě pochyb ohledně správného vývoje vašeho miminka se obraťte na vašeho pediatra či fyzioterapeuta.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz