Za jak dlouho začne miminko lézt po čtyřech?

Za jak dlouho moje miminko začne lézt, když mu pořídím protiskluzové oblečení od geckoeco? Také se vám honí hlavou podobná otázka?

Doba za kterou začne miminko lézt, je velmi individuální. Lezení po čtyřech je skutečná věda. Zatímco některá miminka se sama vyhoupnou na čtyři a začnou lézt, mnohá s lezením bojují. Častou příčinou je hladký povrch. Nicméně existuje ještě důležitější faktor, který ovlivňuje (ne)lezení – svalová vyzrálost. Aby se miminko mohlo udržet na čtyřech, potřebuje mít posílené svaly. Pokud je miminko na lezení již připravené a jedinou překážkou je hladký povrch, výsledky se dostaví během několika dní. V případě, že miminko ještě nemá dostatečně posílené svaly, poslouží protiskluzové oblečení pro miminka jako pomocník na cestě k lezení. Pomáhá při pérování na čtyřech nebo při vzpírání se o špičky nohou.

Miminka, která se už plazí, ocení protiskluzový potisk na všech kritických místech, který jim poskytuje stabilitu i na hladké podlaze. Vaše miminko bude motivované k dalším pokusům o lezení, protože se bude cítit stabilně, ať už bude kdekoliv.

Jak můžete vaše miminko motivovat k lezení? Pro tipy od maminek i odborníků navštivte náš instagramový účet  @geckoeco.cz. Najdete je ve výběru "Jak na lezení?".

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz