Kdy navštívit s miminkem dětského fyzioterapeuta?

Možná hned v okamžiku, kdy uslyšíte některou z těchto vět …

To se spraví samo!

Ještě počkáme!

Za nás se to neřešilo!

Z toho vyroste!

Moc ho pozoruješ!

Čím dřív za dětským fyzioterapeutem se objednáte na konzultaci, tím líp pro vás i vaše dítko.

Protože když se zamyslíme nad každou z těchto vět, tak už jen to, že to někdo řekne, značí, že něco není úplně v pořádku.

Z TOHO VYROSTE... Z čeho má vyrůst? Z asymetrie? Predilekce? Špatného postavení? Zlomeného klíčku? Pupeční kýly? ....

JEŠTĚ POČKÁME... A na co? Až se to zhorší tak, že to bude mít následky do budoucna? Není lepší to řešit hned za menších starostí, než pozdě a třeba už nikdy pořádně nevyřešit?

TO SE SPRAVÍ SAMO.... Samo se ještě nikdy nic neudělalo.... někdy stačí fakt maličko, změna manipulace či úprava prostředí a může nastat obrovská změna, jen je potřeba vědět, jak na to a jak miminku pomoct.

ZA NÁS SE TO NEŘEŠILO (a podívej, taky jste vyrostli)... dřív se neřešilo spoustu věcí... mnohdy se o tom nevědělo, získat informace nebylo tak snadné jako dnes, nebo se to považovalo za normu. Ale když tu možnost máme, když víme, jak co má být, proč bychom to neřešili v zárodku ?

MOC HO POZORUJEŠ... a taky ještě MOC TO ŘEŠÍŠ... oblíbená věta... A proč ho nepozorovat, když vím, že tím můžu odhalit nějakou odchylku, kterou můžu začít řešit zavčasu?

Miminka jsou neuvěřitelně tvárná a pokud je problém v zárodku, řeší se opravdu úplně jinak, než když je z toho opravdový problém.

Bc. Marie Langová

je maminka a dětská fyzioterapeutka. Dětské fyzioterapii se věnuje už od roku 2015. Pracovala s nedonošenými miminky, s miminky s poporodními komplikacemi a viděla spoustu různých diagnóz. První tři měsíce považuje za absolutní základ pro další správný vývoj! Proto se rozhodla vytvořit mini webinářů "Co vám pediatr neřekne o psychomotorickém vývoji".

protiskluzové oblečení pro miminka - banner

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz